Erdem Yener Röportajı | Dedemin Fişi Film Röportajı

TV izleyicisinin hayatına bir gsm firmasının reklamlarıyla girdi… Sonrasında Şen Yuva, Başrolde Aşk, İnsanlar Alemi ve Güldür Güldür ile evlerimize konuk olurken, Mucize filmiyle sinemaya adım attı. Şimdilerde Güldür Güldür ekibinin parmak izini taşıyan Dedemin Fişi filminin başrolü olarak beyazperdede. TV’den tanıyanların müzisyen olarak gördüğünde “bu o mu?” şoku yaşayacağına emin olduğum başarılı bir rock müzik kariyeri de mevcut. Net yanıtları, gülümseten anıları ve gülümseyen yüzüyle karşınızda Erdem Yener:

Dedemin fişi film röportajı
Dedemin fişi film röportajı

Aslında müzisyensin ve cast direktörüydünüz ancak asıl çıkışı önce reklamlar, sonra skeç şovlarıyla oyuncu olarak yaptınız. Bu beklediğiniz bir çıkış mıydı?

Hiçbir zaman zaman ana akım olmamış hep alternatif kalmış –ki öyle olmasından da memnun olduğum- bir müzik türünün icracısı olarak buna şaşırmadım zaten. Sizi her mecrada var edebilen reklam sektörünün gücü ile kıyaslanamaz. Bilinirliğin bu şekilde artışı sürpriz değildi.

12074529_412206538975843_7207693509562743169_n

VİZYONDAKİ EN İYİ FİLM BİZİM, İZLEYİN…

Dedemin Fişi’ni neden izlemeliyiz?

Nasıl olsa bir fırsat yaratıp sinemeya film izlemeye gideceksiniz. O sırada en iyisi biz olmuş olacağız. Bu yüzden (Gülüyor)

Filmde dedesinin hastalığıyla köye yollu düşen Bora adında bir futbolcu menajerini canlandırıyorsunuz. Köy kent çatışmasının da vücut bulmuş halisiniz aslında. Filmin en duygusal sahnesi de sizinle can buluyor. Bu film oyunculuğunuz için bir eşik diyebilir miyiz?

Bu filmde insanlar bugüne dek görmedikleri bir yüzümüzü daha görmüş oldu. Bunun geri dönüşünü almak ve etkisini gözlemlemek oldukça heyecanlı.

Zorlandığınız sahneler oldu mu?

Kalp krizi sahnesinde kamerayla beraber düştüğümüz için, doğru ortak düşüş adına çok tekrar yapmamız gerekti. En çok o sahnede zorlandım. Sağ tarafım çürük ve morluklarla doluydu ertesi gün.

Her rol oyuncuya da bir şey öğretir, Bora size neler kattı?

Bora’nın ne kattığını zaman gösterecek. (Gülüyor)

Mudurnu’da 6 hafta… Nasıl geçti? Bu ekiple olunca eğlenceli anılar bekliyorum.

Ne sette ne de otelde telefonlar çekmiyordu. Oteldeki wi-fi medeniyete bağlandığımız tek şeydi ve o da yetersizdi. Hal böyleyken set sonralarında daha çok iletişim kurmamıza vesile oldu ortam. Zaten aile olmuştuk artık onca zamandan sonra ama Dedemin Fişi’nin set ortamı bizi biraz daha sıkılaştıran bir unsur olmuştur.

Duyduğuma göre Dedemin Fişi’nin de ikincisinin çekilmesi gündemdeymiş, doğru mu? Hazırlık var mı?

Filmin kırkı çıkmadı yahu bir durun (Gülüyor)

11899820_402906653239165_5802793769587640760_n

DİZİDE OYNAMAK MÜZİK KARİYERİMİN SONU DEMEK

Bu bir Güldür Güldür filmi değil, Güldür Güldür ekibinin filmi diyorsunuz. Peki Güldür Güldür filmi de olacak mı?

Bu konuda bir hazırlığımız ya da düşüncemiz yok açıkçası. Televizyonda yapıyoruz zaten. Dedemin Fişi gibi TV’de yapmadığımız şeylere yoğunlaşmak daha kıymetli bence.

Siz diziye ise uzak bakıyorsunuz anladığım kadarıyla, nedeni nedir? Tiyatro, kamera oyunculuğu ve sinema deneyiminiz var, üstelik başarılı referanslarla…

Tiyatro hiç yapmadım yanlış olmasın. Güldür Güldür tiyatro sahnesinde seyirciyle gerçekleştirilen bir program ama Show programı. Dizi konusuna gelirsek, birincisi aktif müzik hayatımı hiç durdurmadım ve haftanı 6 günü günde ortalama 15 saat çalışma fikri müziğin fişini çekmek demekti.

Biraz hatırlayıp gülelim… Erdem Yener neye güler, sizce ülke tarihindeki en komik olay nedir?

Unutalı oluyor baya.

HERKES GÜLÜNCE GÜZELLEŞİR

Magazin olmazsa olmaz… Sizce gülmek en çok kime yakışıyor?

Gülmek o kadar kusursuz bir eylem ki bence herkese yakışır. Global estetik algısına göre çirkin dediğimiz biri bile gülünce güzelleşir. Gülmek güzel. Gülünsün.

Biraz varsayım yapalım, hayal edelim: Bir saat boyunca görülmez olma şansınız olsa nereye gider, ne yapardınız?

Beni görünürken kabul etmeyen yere görünmezken de gitmem. Küserim (Gülüyor)

Sizin kararınıza kalsa fişini çekmek isteyeceğiniz biri var mı?

Çok şükür ki yok…

Filmde alt metinde bir kadercilik de var, gücünüz olsa kaderinizdeki, yaşadığınız neyi değiştirmek isterdiniz?

E değiştirirsem kader olmaz. İyi böyle (Gülüyor)

Googleda hakkınızda en çok arananlar:

Erdem Yener boyu kaç? – 183

Erdem Yener kiminle evli? – Hiç evlenmedim.

Erdem Yener nereli? – İskenderun

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir