Sosyal Medya ve Yeni Nesil Reyting Ölçümleri Kitap Oldu!

Yakın zamanda eski reyting sistemi üzerine Başar Hatırnaz imzalı bir kitabı sizlere önermiştim. Bu kez yeni nesil ölçümleme ve sosyal medya üzerine hazırlanan bir e-kitabı duyurmak istiyorum. Ben de indirdim, okumaya başladım bile… Yeni nesil sistemin detaylarını akademik bir çerçevede incelemek isteyenler Mert Maviş’in kitap haline getirilen yüksek lisans tezini okuyabilirler.

Kitap tanıtımı:

Bu kitapta Twitter’ın entegre edildiği televizyon yapımları, değişen televizyon izleme alışkanlıkları, second screen ve time shifting, sosyal medya ve televizyon izleme alışkanlıklarının bireyler üzerindeki psikolojik ve sosyolojik etkileri, geleneksel reyting ölçüm yöntemleri ile yeni nesil sosyal medya – TV ilişkilerinin karşılaştırılması gibi bölümlerde konuya bir çok farklı açıdan yaklaşılmıştır.

Yeni Nesil Reyting
Yeni Nesil Reyting

Özet
Televizyon tartışmasız 20. yüzyılın en önemli icatlarından birisidir. Yıllar içinde popülaritesini hiç kaybetmeyen ve teknolojik gelişmelerle ilerleme ve değişmeye çok açık olan bu iletişim kanalı; reklamcılık dünyasının da başlıca hareket alanları içerisindedir.

Sosyalleşerek yalnızlaşan toplumların buluşma noktası olan sosyal medyanın televizyon yayıncıları ve reklam sektörü için bir içgörü kaynağı olarak kullanımının gün geçtikçe artacağı görülmektedir.

Televizyon izlenme oranlarının ölçümü ve değerlendirilmesi için geleneksel reyting ölçüm sistemlerinin reklam sektörünün ihtiyacı olan verileri karşılayamayacak duruma geldiği son yıllarda görülmektedir. Segmentasyon ve diğer ihtiyaç duyulan verilerin temininde yeni nesil sosyal medya araçlarından ve özellikle Twitter’dan faydalanmanın mümkün olup olamayacağı tartışılmaktadır.

Kitabı indirmek isteyenler http://www.yeninesilreyting.com/ ‘u ziyaret edebilir…

 

Reyting Tartışmasını Analiz Edebilmek İçin… Kitap Önerileri VOL 2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir