İşler Güçler, Ürün Yerleştirme Sorununu Aşmış!

Geçtiğimiz haftalarda Coca Cola’nın ürün yerleştirme politikasını agresif bulduğumu ve izleyici olarak ürün yerleştirme olduğunun ayırdına vardığımda bilincimin “kullanıldığını” hissettiğimi ve  ekran karşısında izleyici olarak değil “tüketici” olarak algılandığımı fark ettiğimi yazmıştım. Sonuç olarak izlediğim yayına da yalnızca meta muamelesi yapmamın kaçınılmaz olduğunu anlatmıştım.

Bu hafta bana “işte bu” dedirten bir ürün yerleştirme izledim. İşler Güçler dizisinde eve fiber internet bağlatmak isteyen Feride ve Ahmet’in fiber interneti anlatmaya çalışan iki gençle sohbeti izleyiciyi güldürdü. Çok konuşan “internetçi” ile hiç konuşmayanın romantik çiftin evinden kovulma sahneleri “ürün yerleştirme mi, değil mi” diye düşündürdü. Twitter’dan bir okurun uyarısıyla internet için gelen elemanların montlarındaki markayı fark ettim. Dizinin ilerleyen sahnelerinde de Salih’in film indirmek için Ahmet’in evine gelmesini izledik.

Sonuçta reklam amacına ulaştı hepimiz fiber internetin hemencecik film indirebildiğini öğrendik ancak aptal yerine konularak beynimize zerk edilmedi reklam unsurları. Dizinin ana karakterleri bu elemanlarla tartıştı, senaryo içinde afaki kalmadı anlatılan reklam malzemesi ve dakikalar sonra yeniden gündeme gelerek seyrini tamamladı.

Ürün yerleştirme illa ki olacak ve lütfen böyle olsun. Yoksa izlediğimiz yapıma saygımızı yitirmek için de “bir milyon neden” bulabiliriz. Tebrikler İşler Güçler…

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir