Kitap Önerisi: Vatan Millet Reyting Televizyon Haberlerinde Milliyetçilik

Sizlerle zaman zaman kitap önerilerimi paylaşıyorum biliyorsunuz bu kez bahsetmek istediğim kitap ise bir araştırma kitabı… Vatan Millet Reyting
Televizyon Haberlerinde Milliyetçilik adındaki kitabın yazarı Esra Ercan Bilgiç…

Kitap Abdullah Öcalan’ın yakalanma sürecinde haber bültenleri ve kanalların yayınları üzerinden milliyetçilik ve ulusal kimlik noktaları üzerine odaklanıyor. Nefret söylemlerinin afişe edildiği kitapta zaman içinde haber dilinin nasıl değiştiğini hayretle düşünüyorsunuz, şimdilerde barış sürecinin de etkisiyle 1998 yılındaki haber dilinden oldukça uzak bültenler.

Star tv, Kanal D ve Show tv gibi kanalların niyet okuyucu haberleri, milliyetçi üslupları ve dramatize eden anlatımları okuru medyaya biraz daha yabancılaştırıyor. Bence zihin açıcı ve medya okuryazarlığı üzerine besleyici bir kitap.

Evrensel yayınlarından çıkan bir eser, birçok internet sitesinden edinebilirsiniz. Yalnız bendeki baskıda hata vardı ve ilk 20 sayfa eksikti (önsözü iki kez basmışlar, internetten aldığım için fark etmemiştim, aldıktan aylar sonra okuyunca iade de edemedim), ilk 20 sayfayı okumadığımı utançla yazmak zorundayım. Her neyse siz alınca kontrol edin derim.

Haber incelemeleri üzerine kafa yoruyorsanız edinmelisiniz.

Fotoğraflar şöyle:

Vatan Millet Reyting
Vatan Millet Reyting
kitap-onerisi-on-kapak
Vatan Millet Reyting Ön Kapak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir